Снимка: БулфотоНовите правила в Закона за оръжията касае почти всички, които

...
Снимка: БулфотоНовите правила в Закона за оръжията касае почти всички, които
Коментари Харесай

Маноил Манев обяви в ефир подробности за промените в Закона за оръжията

Снимка: Булфото

Новите правила в Закона за оръжията касае съвсем всички, които имат оръжие, само че директивата няма да пречи на тези, които се занимават с лов или колекционерство. Наказателните разпореждания ще бъдат доста по-тежки. Това заяви депутатът от ГЕРБ Маноил Манев, откакто вчера депутатите одобриха на второ четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения.

" Ще могат да се продават и купуват оръжия, само че единствено със документ. Режимът за закупуване и регистрация на газовото оръжие не се трансформира. Регистрацията остава наложителна. Търговецът, продал оръжие задължително би трябвало да изпрати информация за купувача. Така оръжието ще се засича от две места ", сподели още той в утринния блок на БТВ. 

" Всеки, който преправя оръжие прави закононарушение. Няма по-тежък режим от това, че всичко което правиш на открито с подобен вид оръжие е закононарушение ", разяснява Манев. 

" Друга оригиналност в закона е това, че към този момент няма да бъде отнемано оръжието на човек с три административни санкции от КАТ, да вземем за пример ", завърши Маноил Манев. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР